Marxa de torxes, divendres 21 de Desembre (2007)

Per Nadal, cap persona presa!

Un altre Nadal arriba als Països Catalans de la mà del consumisme i la falsa felicitat, mentre les nostres presons estan plenes de gom a gom per culpa de les injustícies del sistema i de la creixent repressió de l’Estat.

En aquesta època de l’any, quan la televisió ens assetja amb els milers de possibilitats per gastar-nos els minsos estalvis, quan els nostres carrers s’enlluernen amb llums de tots els colors, quan els discursos sobre la felicitat en l’entorn la família tradicional es repeteixen fins la sacietat, no podem oblidar la situació de les persones empresonades a les quals la societat dóna constantment l’esquena, però de manera especialment hipòcrita i cruel, pel Nadal.

És per això que volem fer un recordatori per a totes elles, i, en especial, per a les persones empresonades per motius polítics, com són els presos i preses polítiques catalanes: Laura Riera, Diego Sànchez, Marina Bernadó, Lola López i Zigor Larredonda i molts altres, que continuen a la presó sense tenir reconegut el seu status de presos polítics i sense poder fer valer els drets que el propi sistema els atorga.

La presó, malgrat les proclames teòriques oficials, és una eficaç eina per silenciar els moviments socials organitzats que lluiten pels drets dels pobles, les classes i els gèneres oprimits, actuant sobre alguns dels seus integrants, generalment els més actius i compromesos. Així, hem de ser conscients que a l’igual que hui parlem d’aquests empresonats, demà podríem parlar de qualsevol de nosaltres.

És per això que la solidaritat és necessària des de fora dels murs i és per això perquè exigim que per Nadal –i durant tot l’any– cap persona presa.
Dins i fora de la presó, la lluita continua!!!!


El Grup de Suport als Presos i Preses de l’Horta us convoca:
Marxa de torxes en solidaritat amb els presos/es. Divendres 21 de desembre A les 20:00h A les Torres de Serrans (València) Després hi haurà un sopar per autogestionar les despeses a l’Ateneu Popular del Carme

Més informació i adhesions: presoshorta@gmail.com




[CAJEI]
Per Nadal i durant tot l'any, els i les volem a casa!

Des de la CAJEI volem mostrar el nostre suport a totes les convocatòries de Rescat, que seguirem recolzant amb la nostra participació i amb l'organització de marxes de torxes arreu del territori durant aquest Nadal.

Encara avui, a les presons espanyoles hi ha tancades moltes persones l'únic delicte de les quals és haver afrontat fins a les últimes conseqüències la lluita per un món millor: més just, més humà i més igualitari.

No podem obviar tampoc els motius pels quals han estat tancats els i les catalanes que composen el col·lectiu de presos i preses polítiques. A dia d'avui, la integració, la col·laboració o el suport a l'organització armada basca ETA segueix sent causa de segrestos, tortures i dispersió. A més, la propaganda dels mitjans de comunicació de masses és realment efectiva, i ha emprès una potent campanya de criminalització contra l'independentisme basc, negant qualsevol sortida democràtica al conflicte.

Per això, des de la CAJEI , sense complexes i amb el cap ben alt, volem tornar a mostrar el nostre orgull de pertànyer a un poble, el català, que ha pogut estar per sobre de tot això, aportant forces humanes, materials i intel·lectuals al moviment solidari, internacionalista i de compromís amb el conjunt d'organitzacions polítiques i socials, legals o clandestines, de l'esquerra independentista del País Basc. Segurament, l'indret del continent on més dura és i amb més cruesa es viu la lluita i el compromís contra el capitalisme i les imposicions dels estats espanyol i francès.

Ara sou titllats de terroristes. I nosaltres, d'amics dels terroristes. Però sabem que si el present és lluita, el futur és nostre. Per això: Laura, Zigor, Diego, Marina i Lola, independentment de que la vostra condemna sigui fruit d'un muntatge policial o d'una realitat de lluita, tenim molt clar que la història també us absoldrà a vosaltres.

Per Nadal i durant tot l'any, us volem a casa!

Llibertat presos i preses polítiques catalanes!

CAJEI (Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista)

www.cajei.net




CONVOCATÒRIES:

Barcelona— Dia 22 — 18h — Rambla Canaletes
Vic — Dia 22 — 18h — Plaça del Pes
Vilanova — Dia 22 — 19h — Plaça de les Neus
Tarragona — Dia 22 — 18:30h — Plaça Verdaguer
Capellades — Dia 22 — 20h — Plaça de la Bassa
Manressa — Dia 22 — 19:30h — Plaça Sant Domenec
Cardereu — Dia 25 — 11h —- Plaça de l'Ajuntament
Lleida — Dia 22 — 19h — Plaça de la Catedral (IEI)
Sabadell — Dia 22 — 19h — Plaça Enric Granados
Sant Cugat — Dia 22 — 18h — Plaça Octavià
Igualada — Dia 21 — 20h — Plaça del Rei
Ribes — Dia 22 — 18h — Plaça del Ajuntament
Vilafranca — Dia 22 — 18h—Plaça de la Vila
Terrassa — Dia 22 — 19:30h
València — Dia 21 — 20h— Torres de Serrans
Molins — Dia 22 — 18h—Plaça de l'Ajuntament
Castelló — Dia 22 — 18h — Plaça Major
Girona—Dia 22—19h—Plaça del Vi
Reus — Dia 22 — 20h
Alcover — Dia 22 — 18h— Plaça del Portal