Valoració positiva de les primeres Jornades Juvenils a València.





Des de l’Assemblea de joves de València-CAJEI, volem en primer lloc agrair a tots els col·lectius de joves que han participat en aquestes jornades: Maulets-JIR, CSO Proyecto Mayhem (Cabanyal), CSO La Closka (el Caragol Rabiós) i En Lutxa (Foia de Bunyol), i també a l’Ateneu Popular de València. 

Valorem molt bona l’experiència d’aquestes primeres jornades, que han servit per fer lligams més forts i en altres casos per començar a trobar-nos i poder debatre, amb l'esperança de que en futur es puga materialitzar en una major unitat d’acció a la ciutat.



Primera jornada: Dvd "20 anys Maulets"



La primera jornada va estar dedicada als companys de Maulets-JIR pels seus 20 anys d’història, per això, després de la presentació de les jornades i de la intervenció d’un company de Maulets-JIR es va procedir a projectar el Dvd "20 anys de Maulets", en el qual es realitza un recorregut per la seua història, amb entrevistes a militants, explicant les diverses situacions polítiques per les quals han passat, les campanyes realitzades i emocionants records al company assasinat Guillem Agulló. A l’acte van assisitir una veintena de persones, després de la projecció es va realitzar sopar a preus populars.



Segona Jornada: Projecció del Dvd "Euskal Jai" i taula rodona sobre okupació i allibarament d’espais



La jornada va començar a les 18:15h, amb el passe de vídeo "Euskal Jai", documental que mostra la lluita per la defensa d'un centre autogestionat amb 10 anys a les esquenes a Pamplona davant l'amenaça de desallotjament i enderrocament.
Després es va realitzar la taula rodona on els companys del CSO La Closka (Caragol Rabiós), desallotjats recentment, el CSO Proyecto Mayhem (al Cabanyal) i el col·lectiu En Lutxa de Bunyol que van explicar els seus projectes i experiències. 

Posteriorment, es va realitzar un debat on es ficaren en comú experiencies a l’hora d’Okupar, autogestionar-se, obrir-se al barri, les virtuts tant d’un CSO com d’un Ateneu Popular i sobretot, el desig de trobar-nos i poder realitzar projectes comuns en un futur. Seguidament la veintena llarga de persones congregades a l’Ateneu Popular van gaudir d’un sopar vegà.