Assemblea de Joves de València.


L’Assemblea de Joves de València neix a la primavera de 2006 de la voluntat d'un grup de joves de la ciutat de crear una base organitzativa que servisca als i les joves dels barris i viles de València per avançar en la denúncia i la resposta a les problemàtiques que ens afecten com a joves valencians.

L’AJV ens declarem un col•lectiu de base, d’àmbit local i de caire polític independentista, socialista i antipatriarcal, perquè lluitem per l'alliberament nacional i social dels Països Catalans, oprimits pels Estats Espanyol i Francès.

Així mateix, considerem que el socialisme és el model d'organització mes adient per a la nostra societat, un model just i igualitari per a totes les persones que la conformen. També lluitem per
canviar l'actual pensament sexista i homofòbic del que és culpable l'imperant sistema patriarcal.

Ens reunim de forma assembleària setmanalment per a tractar els temes que ens afecten, funcionant de manera autogestionada i democràtica; organitzem xerrades i debats per fomentar l'interès de totes i tots plegats per a adquirir una altra òptica, contrastant informació i opinions diverses.

Un dels principals objectius de l’AJV és la formació del jovent i l’obtenció de sentit crític.
Creiem que l’AJV s’ha de centrar en els barris on té presència, doncs només on disposem de militància podem arribar a lluitar millor contra les problemàtiques que afecten a els i les joves.

Actualment, malgrat que la nostra intenció és incidir a totes les viles i barris de la ciutat de València, ens centrem a les viles de Patraix i als districtes de la Ciutat Vella. Esperem poder arribar a totes les viles i barris de la ciutat.

Partint del treball local, l’AJV ens coordinem amb altres realitats de lluita juvenil a través de la Coordinadora de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) on ens unim les diferents Assemblees de Joves dels Països Catalans per impulsar un treball i una lluita comuns a nivell nacional.

A la ciutat de València i a tota l’Horta, un dels principals problemes és l’especulació i els alts preus de compra i lloguer de l’habitatge, raó que fa impossible l’emancipació dels joves.

Un altre problema important és la manca de transport públic i de qualitat; no volem morir per ser pobres i haver d’utilitzar el transport públic. Volem que els polítics assumisquen les seues responsabilitats a l ‘accident de la línia 1 del metro. Volem que paguen per allò.

També denunciem la situació del català al País Valencià, convertida en llengua de segona, cada cop més arraconada i l’educació elitista i espanyolista a la que som sotmesos. Per açò lluitem dins del SEPC i donem suport a les iniciatives en defensa de la llengua i cultura catalanes al País Valencià.

Prenem l’exemple de la mata de jonc per anomenar-nos, ideat per eixe natural de Peralada i ciutadà de València: la mata de jonc té una força que, si la lliguem tota amb una corda, ningú la podrà arrencar per molts que estiren.
En canvi, si treiem la corda, qualsevol nano les arrencaria una a una.
Fins ara l’AJV-l’Espart, ha sigut uns pocs joncs. Però si anem sumant joncs i ens mantenim units en la mateixa lluita, serem com la mata de jonc i junts aconseguirem el somni.

Perque qui no vol lluitar busca excuses i qui vol lluitar busca mitjans, uneix-te a aquesta lluita espartana!