Manifestacions 25 d'Abril

Convocatòries
25 Abril

20h Torres de Quart- València

26 Abril
12h Plaça Ajuntament- Sueca
18h Escales I.E.S Jorge Juan- Alacant





El futur a les nostres mans! El jovent per la independència i el socialisme!

25 d'abril de 2008

Enguany, com abans i com sempre, el jovent independentista i socialista dels Països Catalans tornem a eixir al carrer en defensa de la dignitat del poble valencià. Aquest 25 d'abril continuem exaltant la combativitat i la rebel·lia com a actituds justes i necessàries per plantar cara a un panorama polític i social no gens fàcil per a les persones que treballem i lluitem per la llibertat.

Amb un Partit Popular còmodament instal·lat a les institucions valencianes i un ascens vertiginós de les agressions feixistes, el País Valencià s'enfronta a un horitzó carregat d'escomeses i desafiaments. Per una part, el jovent valencià continua patint l'ocupació espanyola en tots els àmbits de la seua vida. L'espanyolització ha acabat per imposar una uniformització d'idees i discursos que va des de les festes i les tradicions fins els centres d'ensenyament i els mitjans de comunicació. Els negocis multimilionaris de la classe política fan arribar al País Valencià líders religiosos i circuits de F1, però en tot aquest assumpte qui acaba perdent és la llengua, la cultura i la història dels barris, que retrocedeix o desapareix davant la complicitat dels Díaz Alperi, Camps, Fabra, Barberà o Bernabé.

Per l'altra, les nostres condicions de vida i la nostra situació laboral, conseqüència del sistema capitalista neoliberal, segueixen conculcant els més elementals drets socials. El poble treballador és maltractat despietadament per una burgesia que no entén de treball digne ni de respecte. Davant aquesta situació, la immigració és el sector més vulnerable enfront les garres depredadores del sistema. Quan no estem realitzant treballs precaris i mal remunerats, és perquè estem fent càlculs de supervivència per pagar un lloguer d'un habitatge on poder viure. I quan no, és perquè el sistema dominant i sexista ens fa la vida impossible a través de cànons, explotació i discriminació.

Que la nostra realitat actual no és la que desitgem és evident. Però per afrontar-la, no ens calen poltrones, estatuts ni hipocresia política. Nosaltres som el jovent que oneja la bandera de la independència amb la convicció de què aquest camí és l'única via per desempallegar-nos d'Espanya i França. El jovent que aposta pel Socialisme com un horitzó econòmic on se satisfaguen les necessitats de tothom. El jovent que clama contra les actituds masclistes dominants i per l'alliberament homo, inter i transsexual. El jovent que basteix espais d'autogestió per la promoció de la cultura a través de l'okupació. El jovent que irromp als carrers darrere d'una pancarta per denunciar excessos i repressions. El jovent que despenja centenars de plaques del règim franquista que encara romanen als carrers impunement. El jovent que defensa el territori davant l'especulació i la destrucció. I el jovent que recorda i se solidaritza amb els presos polítics catalans i tots els lluitadors que han donat la vida pel nostre poble.

El futur del nostre país depèn del treball i el convenciment del jovent!

Si volem, construirem un nou futur! I voler és poder!

El futur a les nostres mans!

El jovent per la Independència i el Socialisme!

CAJEI (Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista)