La CAJEI porta el missatge de la independència i el socialisme a Torrent



Més de tres centenars de persones vingudes de diferents comarques del territori, es van manifestar el passat 25 d'abril pels carrers de Torrent (l’Horta Sud) sota el lema “La nostra terra, el nostre poble” en un acte convocat per la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista(CAJEI). Com ja és habitual, la coordinadora juvenil ha irromput un nou 25 d’abril als carrers del País Valencià per clamar contra les agressions lingüístiques, culturals i de classe que pateix el nostre poble d’ençà de la desfeta d’Almansa.

La manifestació va començar a les 12:00 hores a l’estació de metro de Torrent-Avinguda, situada a l’avinguda del País Valencià, i va fer camí pel carrer del Mossén Sacra, Plaça Major i carrer del Fra Lluís Amigó.


Un dels moments més emotius de la marxa es va viure a l’alçada del monument als llauradors de l’horta, on la CAJEI va dipositar una corona de llorer amb la inscripció “La CAJEI als nostres llauradors”. Amb el toc de la Muixeranga de fons, el jovent independentista i socialista ha volgut recordar el treball diari dels treballadors i les treballadores del camp valencià, amenaçat pels projectes especulatius que constructores i classe política han fet brotar amb intensitat els darrers anys.

La plaça propera a l’Institut Tirant lo Blanch fou l’escenari on se celebrà l’acte polític que va cloure la mobilització. En aquest espai, va intervindre Pau Alabajos, portaveu del Col·lectiu Safranar, associació torrentina que promou la lluita per la conservació de l’horta de Torrent i

que s’encarrega d’organitzar diferents actes de caire cultural i reivindicatiu durant tot l’any. A continuació, va parlar Àlvar Lloris, membre de l’Assemblea de Joves de l’Horta Sud (L’Aixada). En la seua intervenció, L’Aixada va reivindicar “la capacitat de l'horta valenciana amb més de mil anys d'existència d'adaptar-se als nous temps i continuar sent productiva i productora dels millors productes del mediterrani”.

També es va fer una menció especial als 35 treballadors de la comarca (28 de Torrent) que van perdre la vida en l’accident de metro del 2006 i es va denunciar que, hores d’ara, el president de la Generalitat Valenciana encara no haja rebut els familiars per donar-los explicacions.

El darrer parlament va ser el d'Hèctor Serra, portaveu de la CAJEI al País Valencià, qui va presentar la generació de joves actual com “la generació de la crisi econòmica, la de la bombolla immobiliària, la dels 700 euros, la que no arriba a eixos 700 euros, la del Pla Bolonya i la de la directiva del retorn d’immigrants”. Tot i això, el portaveu va contrarestar aquestes paraules tot afirmant que, per aquells motius, el jovent actual és “la generació del canvi i la que ha de conduir cap a la revolta nacional i social”.

La CAJEI va fer un al·legat ferm a favor de la lluita per la independència i el socialisme com a única via per escapar del sotmetiment dels Estats espanyol i francès sobre els Països Catalans i per la dignificació social del poble treballador. En aquest torn de paraula, el portaveu de la CAJEI no va voler oblidar els presos i les preses polítiques catalanes, les víctimes de la repressió i el control social imposat per les forces d’ocupació, les lluites per l’alliberament

nacional i social d’altres pobles d’arreu del món i les víctimes de violència per raó de sexe i gènere.

25 d’abril de 2009

Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI)

www.cajei.cat