9 Octubre. Manifest Unitari


MANIFEST UNITARI
Enfortim l'Esquerra Independentista,
Construïm la Unitat Popular!

Avui 9 d'octubre, tornem a eixir als carrers de València per reivindicar la incorporació el 1238 d'aquesta ciutat a la nació catalana, als Països Catalans. D'això, en fa enguany 769 anys. Va ser aquest l'embrió d'allò que encara avui som i que volem continuar sent.
L'Esquerra Independentista vol reflexionar sobre allò esdevingut en les darreres eleccions autonòmiques i locals al País Valencià: el triomf de la dreta espanyolista del PP. Evidentment l'Esquerra Independentista lamenta aquests resultats, però no és d'estranyar després d'analitzar què ha esdevingut els darrers anys: renúncies nacionals (la senyera, el nom de la llengua...), desmobilització al carrer, polítiques contra els interessos de la classe treballadora... Tot plegat ha donat lloc a que una majoria de treballadores no tinguen consciència de classe, i a que una part del poble valencià tinga sentiments regionalistes o espanyols. I els responsables de tot això no són només les polítiques del PP i del PSOE, sinó també les renúncies, i fins i tot la complicitat, de partits i sindicats suposadament progressistes.
Per tot això, l'Esquerra Independentista vol dir ben alt que el nostre objectiu no és fer fora el PP per tal que el PSOE puge al poder, que el nostre objectiu no és crear una coalició de partits per tal de repartir-nos les engrunes de subvencions i càrrecs.
El nostre objectiu va molt més enllà. Cal bastir unes bases ben fortes del Moviment Català d'Alliberament Nacional, unir les forces del diferents fronts de lluita per tal d'avançar cap a la Independència i el Socialisme. És per això que calen totes les veus, tots els braços, totes les mans, tots els caps. És per això que fem una crida a totes les persones que se senten part del Moviment Català d’Alliberament Nacional per tal de participar en la construcció d'aquest moviment: a les organitzacions de joves (Maulets i CAJEI), a l’organització estudiantil (el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans), a l'antirepressiva (Alerta Solidària), a la lluita electoral als ajuntaments (les CUP), o a l'organització política (Endavant). Com més fortes siguen aquestes organitzacions, més fort serà el nostre moviment. Amb la unitat d'acció de tota l'Esquerra Independentista, més prop estarem d'aconseguir el nostre objectiu: aconseguir un país lliure, sense classes i antipatriarcal. Per això us engresquem a participar també de totes les lluites populars que tenen lloc de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó: la lluita obrera i sindical, la lluita dins de les aules, la lluita feminista, la lluita en defensa del territori, la lluita a favor d'una sexualitat lliure, la solidaritat internacionalista, els moviments de solidaritat amb els i les immigrants, la lluita antifeixista, els moviments ocupes... Totes aquestes lluites són eines imprescindibles.

No podem oblidar tampoc l'intent per part del PP per tancar els repetidors de TV3. No és cap novetat. L'Estat espanyol ha mantingut, envers els Països Catalans, sempre la mateixa estratègia: dividir-nos, separar-nos, i per això ataca feroçment la seua part més feble, la del País Valencià. I per això els destorba TV3 i no volen que al País Valencià es puga veure una televisió en català feta al Principat, encara que siga regionalista i curta de mires, encara que el País Valencià només isca en el mapa del temps. I aquesta censura, aquest retall de la llibertat d'expressió l'han practicada tant el PP com el PsoE. El PsoE quan va crear Canal 9 i va tallar les emissions de TV3 per donar la freqüència per on emetia a Canal 9. El PP ho està intentant de nou, i amb això només demostra la seua por a la llibertat d'expressió i el seu gust per la censura. Hui en dia, en l'anomenada era de la comunicació, a començaments del segle XXI, quan des de casa nostra podem veure televisions de totes les parts del món, el PP s'encabota en imitar la Inquisició.


També ens és necessari mostrar la nostra solidaritat davant el darrer intent dels mitjans de comunicació per criminalitzar el nostre moviment i el nou episodi de repressió per part de la justícia espanyola contra companys i companyes de Girona. De la mateixa manera que ho feren ells nosaltres rebutgem a la monarquia borbònica i lluitem per enderrocar-la. Perquè són els hereus dels que guanyaren la batalla fa 300 anys, perquè són l’exemple més clar de continuisme amb el franquisme de l’actual sistema "democràtic" espanyol. Quant més forta siga la repressió major serà la nostra solidaritat.

Aquest és un 9 d’octubre important per al nostre moviment, l’Esquerra Independentista. Hui prenem els carrers de València de manera unitària. Perquè estem enfortint-nos com a moviment i creiem necessari visualitzar-ho. Amb campanyes com la dels "300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència" i la millora de la coordinació entre organitzacions estem avançant cap a la cohesió com a moviment, i ens estem demostrant i a la resta del poble català, que unides multipliquem les nostres forces. Però per assolir els nostres objectius és necessari que treballem junts a tots els pobles i comarques de manera diària, amb confiança i sense repetir errades del passat.

A més a més, cal destacar que l'octubre de 2007 commemorem el 90è aniversari de la Revolució Soviètica. I no volem fer-ho amb nostàlgia o idealitzant-la, sinó amb respecte i per aprendre'n, dels encerts i de les errades. Hem d'aprendre que les revolucions són possibles, i que quan les masses deixen de ser subjectes passius, mers espectadors de la política, aleshores esdevenen subjectes actius que hi participen.

També volem retre un petit homenatge a Lluís Maria Xirinacs. I la millor manera de fer-ho és seguir els seus passos, ser coherents com ell ho va ser. Per tot això us encoratgem a lluitar cada dia. Perquè si tots i totes donem una mica de nosaltres, no caldrà que unes poques persones ho donen tot. El millor homenatge, la victòria!

Visca València! Visca el País Valencià!
Visquen els Països Catalans lliures i socialistes!
Visca la Terra!

0 comentaris: