Crònica 9 Octubre


Endavant, CAJEI i Maulets han protagonitzat aquesta vesprada una nodrida marxa pels carrers de València amb motiu de la celebració del 9 d’octubre, Diada Nacional del País Valencià. Durant el recorregut, que s’ha iniciat a les 18:00 hores al carrer Hospital, cantonada amb Guillem de Castro, desenes de persones han cridat per la independència i el socialisme, així com han reivindicat l’aturada de les polèmiques directives de les 65 hores i del retorn d’immigrants que la classe política pretén tirar endavant en els propers mesos.

La nota negativa de la jornada s'ha produït just al començament de la manifestació. A mesura que els manifestants han anat apropant-se al lloc d'inici, dispositius de la Policia Nacional espanyola han identificat aleatòriament desenes de persones així com han escorcollat motxilles i diferent material a les organitzacions de l'Esquerra Independentista. Un exemple d'aquesta actitud repressiva la trobem en la requisa de desenes de pals i canyes que servien per sostindre les banderes. En relació amb això, un militant de l'Esquerra Independentista que ha anat a reclamar el material, ha estat denunciat perquè la policia ha considerat que els pals i les canyes de les banderes (de dos centímetres de diàmetre) eren armes blanques.

Malgrat els impediments institucionals, la pluja intensa i la intimidació policial, milers de persones han secundat la marxa independentista. Una vegada més, els valencians i les valencianes hem demostrat la nostra estima pel 9 d'octubre i el nostre esperit de resistència. Des de l'Esquerra Independentista, ens congratulem per aquesta exitosa marxa i fem una crida a mantindre cada dia la lluita encesa a València i a tots els Països Catalans.

Esquerra Independentista