El 12 d’octubre, res a celebrar. El jovent s’organitza... per combatre el feixisme!

Països Catalans, 05-10-2008

Aquest 12 d’0ctubre, les Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista tornarem a ser al carrer. Actes, manifestacions i accions de rebuig al feixisme tornaran a marcar una jornada durant la qual espanyolistes i botiflers commemoren el genocidi a l’Amèrica Llatina i exalten els valors de la dreta espanyolista.

Des de l’Esquerra Independentista i altres sectors anticapitalistes dels Països Catalans estem convocant manifestacions antifeixistes arreu del país. I des de la CAJEI hem organitzat una jornada a Tarragona, on també tindrà lloc una concentració de nazis i feixistes de tot l’Estat espanyol.

Cal seguir recordant que als Països Catalans el 12 d’Octubre... No tenim res a celebrar

MANIFEST

Aquest 12 d’octubre, Juan Carlos I, encara rei d’Espanya, tornarà a presidir amb la seva família les desfilades militars a Madrid, acompanyat també dels representants més importants de tots els poders de l’Estat espanyol . Al mateix moment, bona part de les institucions oficials dels Països Catalans estaran celebrant la “Fiesta Nacional”, altrament coneguda com a “Dia de la Raza”. I també el 12 d’Octubre, grups de feixistes i neonazis gosaran sortir al carrer, sota la tutela i protecció de la Policia Nacional espanyola, dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Civil. Així, polítics, militars, feixistes declarats, membres dels cossos policials i autoritats judicials i empresarials de tot l’Estat espanyol coincideixen a celebrar el 12 d’octubre, “Dia de la Hispanidad”, durant el qual es commemora el genocidi practicat pels colonitzadors espanyols i europeus a l’Amèrica Llatina.

Però als Països Catalans, les mobilitzacions més nombroses del 12 d’Octubre són precisament les manifestacions i actes de rebuig: la protesta i oposició a l’escenificació pública dels valors del feixisme i de les imposicions espanyoles al nostre territori. Milers de joves sortim al carrer any rere any per escenificar el rebuig al “Dia de la Hispanidad” i a tots aquells que el exalten impunement els valors del feixisme i de les imposicions.

Durant el darrer any, l’Audiència Nacional espanyola ha estat aplicant les armes més cruels de l’Estat per castigar la llibertat d’expressió del jovent català. Així, desenes de catalans i catalanes estan processades pel tribunal d’excepció , que les acusa d’haver mostrat públicament el rebuig a la monarquia espanyola i a la seva bandera. Un nombre de persones que creix, alhora que ho seguim fent el jovent, organitzant-nos per combatre totes les expressions de l’espanyolisme, com les agressions feixistes, els símbols imposats per l’Estat o, en darrer terme, la negació constant dels nostres drets com a poble.

Un any més, doncs, repetim que el 12 d’octubre No Tenim Res a Celebrar.
El jovent s’organitza, per combatre el feixisme!

Independència i Socialisme
CAJEI, octubre de 2008