S'assenyalen una vintena d'espais més en la campanya "Ací s'especula"

Tornem a plenar el barri de pancartes denunciant la degradació i l'especulació que pateix el barri:
(clickeu a les fotos per una versió més gran)












Aquestes fotos corresponen a les visions que tot ciutadà pot observar actualment pels barris del Carme, el de Velluters i el del mercat, els quals conformen un casc antic que presenta una arquitectura i trama diferenciada que el porten a ser considerat com un dels millors cascos antics d’Europa i un lloc on a més encara té un gran valor el xicotet comerç i el treball artesà.


Una de les visions més destacades del casc antic són els solars, aquestos en molts casos conformen buits urbans, o alguns fan la funció de pàrquings provisional esperant els rendiments que els donarà l’especulació (cada vegada més en alça en aquestos barris al igual que a tota la ciutat de València) produint una gran quantitat de pols,a més de generar un gran nivell de brutícia. Altre problema a sumar són els edificis abandonats o en estat ruïnós, al casc antic hi ha gran quantitat, sobre aquestos hem de dir que en alguns casos la rehabilitació els ha ajudat, però, aquesta ha estat insuficient i realitzada amb materials de una qualitat roina. A més hi ha problemes que tenen a famílies completes sense una perspectiva de futur per a les seues vides com el projecte de la muralla musulmana i l’ampliació del IVAM.


Altre problema, resultat de tot això, és que cal fer una reconversió del tràfic intern al barri del Carme, això provoca greus problemes de variada indole als veïns. Per últim hem de tractar el cas de l’ampliació del botànic, un espai de protegit però que pareix no importar molt a les autoritats, perquè un solar així podria ser un parc, en canvi serà un hotel de quatre altures, quan sempre el veïnat ha reclamat que siga un jardí.


Es normal que un dels cascos antics més importants d’Europa estiga en aquesta situació? Si aquestos problemes no es solucionen com es podrà fer un teixit social de barri? Es normal que una gran quantitat de famílies estiguen en un estat de incertidumbre respecte al seu futur? Fa això que la gent desitge residir al Barri del Carme? Evidentment, tot això respon als interessos especulatius de gent que resideix fora del barri i que veu el barri com a un lloc per a destinar-lo al oci, sense respectar els veïns i la forma de vida del Carme, això no passa només al Carme, sinó que tota València i tot el País Valencià on s’està donant aquest procés, ja són molts els exemples, ací tenim un més.


Des de l’assemblea de joves l’espart, volem continuar assenyalant l’elevat nivell d’especulació i el deteriorament del patrimoni en el Barri del Carme, emmarcant-lo dins de la campanya “El jovent defensa el territori”, anem a col·laborar amb les associacions del barri per a estar en totes aquestes lluites que es desenvolupen al barri en relació al tema de l’especulació, per a poder intentar que aquest barri no es transforme en lloc únicament turístic i d‘oci, sinó en un lloc on es puga continuar vivint com els veïns desitgen i on es pugen conservar les tradicions d’aquest Barri, clau per la societat de la Ciutat de València.